Финската разузнавачка агенција го зголеми нивото на готовност поради опасност од терористичи напади

Loading...

Финската разузнавачка агенција го зголеми нивото на готовност, наведувајќи дека има сознанија за планирани „терористички проекти“ во Финска.– Најголема закана во Финска се и понатаму поединци и мали групи кои се мотивирани од радикална исламистичка пропаганда или ги охрабруваат териористички организации, наведува Агенцијата во соопштение за зголемување на состојбата на готовност.
Според претходна проценка на разузнавачката служба од 2015 година, постоела мала опасност од териристички напад во Финска.
 – Најголема закана во Финска се и понатаму поединци и мали групи кои се мотивирани од радикална исламистичка пропаганда или ги охрабруваат те

loading...