Фолксваген 300 МПГ забранет во Америка: Бил премногу ефикасен

Loading...

Американците изненадија со нова регулатива за најновиот модел на автомобил на славната германска компанија.Америка реши да не дозволи промовирање и продажба на најновиот модел на Фолксваген, под изговор дека автомобилот е премногу ефикасен.
Овој чекор наводно е направен откако е откриено дека на моделот 300 МПГ му е потребно многу малку гориво за да покаже добри перформанси.
Ова штетно би влијаело на бизнисот со нафта и автомобилски горива, па затоа американците решија на ваков начин да ја заштитат таа сфера од нивната економија.Америка реши да не дозволи промовирање и продажба на најновиот модел на Фолксваген, под изговор дека автомобилот е премногу ефикасен.
Овој

loading...
Loading...