Фото: 25-годишно момче со срце во стомак!

Loading...

Кога некој многу се плаши вообичаено велиме дека „срцето му отишло во петите“. Во случајот на младово момче, оваа фраза целосно останува неприменета.
Имено, Хуанг Ронгминг, младо момче од Кина, роден е со необична маана поради која срцето му се наоѓа под градите, практично во стомакот.
Поради тоа што срцето му се наоѓа во стомак, дури и  удар во тој дел би можел да го убие.
-Вистинско чудо е што сеуште е жив.- вели кардиологот кој го лечи.
Најлошо од се е што за неговиот проблем нема решение, срцето никако не може да му биде вратено на место дури и по операција. Кај некои пациенти е можно тоа, но не и во случајот на ова младо момче.
Единствен начин да остане жив е да направи оклоп околу трупот кој што ќе му ги штити сите органи.
Кога некој многу се плаши вообичаено велиме дека „срцето му отишло во петите“. Во случајот на младово момч

loading...
Loading...