Фото: 80 годишна баба скокна со падобран!

Loading...

Мајка на трагично загинат падобранец решила да дознае зашто својот син скокал со падобран во живот и смрт, па со помош на професионален инструктор скокна од 3000 метри височина.Мајка на трагично загинат падобранец решила да дознае зашто својот син скокал со падобран во живот и смрт, па со помош на професионален инструктор скокна од 3000 метри височина.
– „Сега ми е јасна мислата за тоа дека само подобранците знаат зашто птиците пејат. И јас едно време бев птица, иако мислев дека ќе мора да ме гурнат кога ќе дојде моментот за скок. Сепак, тоа не се случи. Никаква трема немав, единствено инструкторот малку се измачи затоа што неможев добро да го слушнам што ми вели во воздухот“, кажала 80 годишната Јованка по успешното приземјување.
Нејзиниот син Горан Остојиќ погинал во Косово, на самата граница со Албанија во 1998 година во акција на 63. падобранска бригада, каде што бил командант.

Г.М.Мајка на трагично загинат падобранец решила да дознае зашто својот син скокал со падобран во живот и смрт, па со помош

loading...
Loading...