Фото: Ако сакате скали, ова е вистинското место за вас!

Loading...

Некогаш е подобро да се качувате по скали, а кога е во прашање Пењон де Гватапе, тоа е и единствениот начин. Во прашање е престара монолитна карпа во колумбиските шуми, пренесува „HuffingtonPost“.
Откако група луѓе во 50-тите години од минатиот век, ја измерија оваа карпа, на некој му дојде идеја да изгради скали до нејзиниот врв – односно точно 600 скали.

Иако сосема е тешко да се искачите до врвот, погледот на езерото оттаму и карпата Гватапа се навистина епски.
„El Penon De Guatape“ е на два часа возење од Медељин, вториот по големина град во Колумбија. Во прашање е престара монолитна карпа во колумбиските шуми, пренесува „

loading...
Loading...