Фото: Би ја посетиле ли снежната Камчатка?!

Камчатка е полуостров кој се наоѓа на далечниот исток во Русија. Повеќето од луѓето кои живеат тука се Руси, а пола од нив живеат во Петропавловск – Какчатски – град во Камачатка.Пред повеќе од триста години, руските истражувачи што патувале на исток преку Азија наишле на еден планински полуостров што свртува на југ и навлегува во Тихиот Океан, и го одвојува Охотско од Берингово Море. Оваа земја на таинствена убавина, која е нешто поголема од Италија, сѐ уште е непозната за повеќето луѓе што не живеат во тој дел од светот.
Иако се наоѓа на скоро иста географска ширина како и Британските Острови, Камчатка има прилично студена клима. Зимите се поблаги во крајбрежниот појас, но на некои места во внатрешноста на полуостровот снежната покривка е висока повеќе од 6 метри, а понекогаш достигнува дури и до 12 метри!

Ова е петкатната зграда близу пругата која се наоѓа во градот. Покрај неа има направено мала патека за поминување, а од зграда до зграда има поврзано и јажиња за алишта. Ова е најкарактеристичното место во градот.

 
Градот можете да го посетите со автомобил, секако по снежна патека.

Можете да излезете, да се напиете нешто…и по само 3 саати може да ви се случи ова:

Ќе го пронајдете ли автомобилот?!

Ова е лоша глетка, но тоа е Камчатка…

 

Вака изгледа камчатка кога е потопло времето, во пролет.
Понекогаш се случува да испливате до местото каде што сте тргнале да одите!

Па, што велите – Би ја посетиле ли снежната Камчатка?!Пред повеќе од триста години, руските истражувачи што патувале на исток преку Азија наишле на еден планински полуостров што свртува на југ и навлег

Пронајдете не на следниве мрежи: