Фото: Болно девојче со глава надувана како балон

Руна Бегум која живее на истокот на индија боледува од редок вид на болест, а нејзиниот татко заработува само 2,4 евра дневно во фабрика за цигли и не може да и го платѕи лечењето, поради тоа девојчето би можело да умре.
Оние кои боледуваат  од оваа болест губат координација и способност за говор, ако не се лечи може да доведе до целосно губење на сите ментални способности и да доведе до смрт.
Имено, лекувањето е можно, а во него докторите ја извлекуваат течноста од главата.
Меѓутоа таткото не е во состојба да го плати лекувањето, а во Индија нема ни општо задравствено осигурување.
Руна Бегум која живее на истокот на индија боледува од редок вид на болест, а нејзиниот татко заработува само 2,4 евра

Пронајдете не на следниве мрежи: