Фото: Црно мастило фрлено во лицето на Субрата Рој пред судот во Индија!

Адвокат фрли црно мастило во лицето на индискиот бизнисмен Субрата Рој пред индискиот Врховен суд додека полицијата го носеше на судење, во присуство на многу новинарски екипи.Човекот кој го фрлил црното масло во лицето на Субрата се претставил како Маној Шарма и рекол дека е адвокат, а мастилото го фрлил во знак на протест, пренесува Либертас. 
Субрата Рој беше уапсен во петокот, а две фирми од компанијата „Сахара груп“ на Субрата се обвинети дека стекнале 240 милијарди рупии (3,9 милијарди долари) преку нелегални хартии од вредност. Тој беше уапсен откако не се појави во судот, поради, како што кажа, неговата болна 92-годишна мајка. Човекот кој го фрлил црното масло во лицето на Субрата се претставил како Маној Шарма и рекол дека е адвокат, а мастилото го фрлил во знак на проте

Пронајдете не на следниве мрежи: