Фото: Дегустаторот на Хитлер откри долго чувана тајна

Loading...

Маргот Волк, 95 годишна старица, реши да ја каже вистината, која ја криела од својот сопруг и од целиот свет.
Имено, оваа 95 годишна старица, две и пол години била една од 15. млади жени кои морале да ја пробуваат храната подготвена за Адолф Хитлер, за да се елиминира опасноста тој да биде отруен.
Нејзиното „работно место“ било во еден строго обезбедуван команден центар во денешната источна Полска, каде нацистичкиот водач поминувал многу време кон крајот на Втората светска војна.
Таа за Хитлер кажува дека бил вегетеријанец и не јадел месо. Тој бил доста параноичен и постојано се плашел дека Британците ќе го отрујат. 
Маргот Волк, 95 годишна старица, реши да ја каже вистината, која ја криела од својот сопруг и од целиот свет.

loading...
Loading...