Фото: Доказ дека Баба Ванѓа е Македонка

Loading...

Вангелија Пандева Димитрова попозната како Баба Ванѓа oд Струмица се пишала Македонка и умрела како Македонка!Бугарите долго време тврдеа дека Баба Ванѓа се изјаснувала како Бугарка.  Но, таа иако живеела во Бугарија, по националност се изјаснила како Македонка.
Баба Ванѓа (Вангелија Пандева Гуштерова) е родена 1911 година во Ново Село, Струмичко.
Како дете на 12 години е жртва на силна бура , која ја крева од земјата и силниот ветер ја носи далеку од местото кај што стоела. После долга потрага , од соселаните е најдена затрупана со песок и камења во една нива. По овој настан Вангелија го губи видот и почнуваат нејзините предвидувања со кои ќе стане позната не само на Балканот, туку во цел свет.
Внуката на Баба Ванѓа пак тврди дека пророчицата била под влијание на демони, повеќе околу тоа прочитајте на следниот ЛИНК
Вангелија Пандева Димитрова попозната како Баба Ванѓа oд Струмица се пишала Македонка и умрела како Македонка!
Оваа фотографија е вистински доказ за тоа

Прочитајте ги најпознатите предвидувања на Баба Ванѓа – прв дел, втор дел и трет дел.
 Бугарите долго време тврдеа дека Баба Ванѓа се изјаснувала како Бугарка.  Но, таа иако живеела во Бугарија, по националност се изјаснила како

loading...
Loading...