Фото: Два пати го променил полот- од маж станал жена, па повторно маж

Loading...

Американскиот новинар Дон Енис два пати го променил полот. Три месеци се облекувал како жена и се подготвувал за операција со која ќе го промени полот. Но пресврт се случил кога доживеал амнезија од која се вратил како маж.Мислел дека е жена заробена во машко тело, но, на крај открил дека дека е всушност само еден обичен маж. Еден од уредниците на американската телевизија АБЦ- Дон Енис (49) одлучил да го промени полот. Тој пиел хормони, се облекувал како жена и го променил името во Дона Енис. Меѓутоа, кон крајот на јули Дона повторно се предомислила и повторно станала машко.
Во текот на тие три месеци додека бил жена, Дон носел перика, се облекувал како жена, носел високи потпетици, се шминкал и барал од пријателите да го викаат „Дона“. Во тој период се развел од својата жена со која имал три деца. Пиел хормони за раст на градите.
До пресврт дошло кон крајот на претходниот месец, кога Дон два дена имал некој вид амнезија.
-Бев убеден дека е 1999 година. Мислев дека сопругата ми приредила лоша шега со тоа што ме облекла во женска облека и со тоа што ми направила лажна лична карта со име Дона. Но кога го симнав градникот, видов дека имам гради- вели Дон.
Според неговите зборови кога конечно дошол при себе од амнезијата, сите сеќавања му се вратиле, но не и чувството дека е жена.
-За среќа, спомените на последните 14 години му се вратиле. Но, она што не се врати е мојот идентитет, односно чувството дека сум жена и дека се викам Дона. Сакам да ги известам сите дека го менувам моето име во Дон. Тоа ќе биде сега и засекогаш- заклучил Дон.
Мислел дека е жена заробена во машко тело, но, на крај открил дека дека е всушност само еден обичен маж. Еден од уредн

loading...
Loading...