Фото: Еве зошто Русите стануваат посреќни!

Иако нивната војска моментално учествува во многу борби, жителите на Русија се посреќни и позадоволни од своите животи.Истражувањето покажа дека чувството на среќа е на повисоко ниво во однос на изминатите 25 години. Дури три четвртини од жителите на Русија сметаат дека нивната среќа е поинтензивна во изминатите две години.
Најсреќни се Русите помеѓу 18 и 24 година од животот, како и оние високообразованите.

 
Истражувањето уште еднаш потврди дека на Русите им е најбитен средениот семеен живот, бидејќи секој трет испитаник баш тоа го наведе како главна причина за среќа.
Освен семејството, за среќата е битна и ситуацијата на работното место.
Од друга страна, оние несреќните како причина за своето незадоволство ја наведуваат ситуацијата на работното место, како и ниските плати. Постарите Руси, како и оние болните, исто така спаѓаат во групата на „несреќници“.
Истражувањето покажа дека чувството на среќа е на повисоко ниво во однос на изминатите 25 години. Дури три четвртини од жителите на Русија сметаат

Пронајдете не на следниве мрежи: