Фото: Фотографиран дух на девојче- Стручњаците велат не се работи за измама

Loading...

Даниел Танер од Њу Хемпшир пред неколку дена објави слика од својата пријателка на социјалните мрежи како таа позира со куче додека сето тоа позади вратата го набљудува дух на девојче.Под фотографијата, Даниел навел дека тој неговата неименувана пријателка веќе со месеци ја уверува дека куќата во која живее е проколната.
Нормално, сликата не ги уверила корисниците на социјалните мрежи дека станува збор за паранормална појава. Дел од нив сметаат дека тоа е рефлексија од кипот кој е поставен од фотографот, но едно е сигурно, сликата не била обработена во програми за обработка на фотографии.
Тоа го потврдиле голем број на стручњаци за фотошоп, а еден дури и изјавил дека навистина верува дека тоа на сликата е дух. Тој истакнал дека девојчето е бело и проѕирно и дека на себе нема жолта нијанса кој тој дел од сликата го има поради бојата на подлогата на ѕидот.
Така, кога на сликата целосно ќе се затемнат боите, сенките покажуваат дека девојчето стои позади девојката со кучето и тоа пред вратата, што е исто така необично. Под фотографијата, Даниел навел дека тој неговата неименувана пријателка веќе со месеци ја уверува дека куќата во која живее е проколната.

loading...
Loading...