Фото: Го чувал синот 30 години во камена ќелија!

Кинезор Донг Хаи коој сега веќе има 46 години, 30 години е затворен во камена ќелија од пет метри квадратни. Ќелијата во која живеел 30 години е сместена во двор зад родителската куќа, а родителите стравуваат дека тој може да повреди некој бидејќи е психички болен човек. 
Кога пораснал, а со самото тоа и зајакнал, родителите оделе од болница до болница барајќи кој би можел да го прими, но секаде биле одбиени со образложение дека нема место.
Родителите на Хаи сега се во уште поголем страв бидејќи како луѓе на 70-годишна возраст повеќе немаат ниту сила ниту пари да се грижат за толку тешко болен човек. А што е уште полошо се плашат од тоа што ќе се случи со нивниот син кога тие ќе умрат.
Тие со години го држеле затворен и го хранеле со конзервите кои му биле доставувани преку дупка во камениот ѕид. 
Изметот го извлекувале со стап и на тој начин му ја чистеле ќелијата, а мајката некогаш влегувала во ќелијата за само да го исчисти подот и да го избања синот. Ќелијата во која живеел 30 години е сместена во двор зад родителската куќа, а родителите стравуваат дека тој може да повреди некој бидејќи е психич

Пронајдете не на следниве мрежи: