Фото: Го продава авионот за 202 милиони денари?

Loading...

Ловецот „Hawker Hurricane“ во сопственост на Питер Вачер е единствениот постоечки авион од Битката за Британија во 1940 годиа. Со него се соборени 5 германски авиони и учествувал во 49 мисии.
 Британецот го купил распаднатиот ловец во Индија пред 30 години и во него вложил 32 000 работни часови за да го обнови.
Иако бил во сенка на познатите авиони – ловци „Spitfire, „Hurricane“ излегол како победник во повеќе од 60 % од борбите со Германците. Вачер денес го продава за 330 000 евра или 202 милиони денари.  Британецот го купил распаднатиот ловец во Индија пред 30 години и во него вложил 32 000 работни часови за да го обнови.
Иако бил во сенка н

loading...
Loading...