Фото: Граѓаните со поддршка ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

Веќе шести ден по ред граѓанската иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА е на улица, но овој пат решија да ја променат формата- наместо протест има музички хепенинг во паркот Жена борец во Скопје.Организаторите се заблагодарија за одличниот одзив на граѓаните.
-Секој ден по 100.000 граѓани не сакаат наметната платформа, истакнаа тие, и симболично поставија ограда пред Собранието, односно го обмотаа со црвено-жолти траки.
-Од денеска ние сме оградата, порачаа.

Организаторите се заблагодарија за одличниот одзив на граѓаните.
-Секој ден по 100.000 граѓани не сакаат наметната платформа, истакнаа тие,

Пронајдете не на следниве мрежи: