Фото: Има ли рационално објаснување? Ветерот го откорнал дрвото, а потоа се случило нешто неверојатно!

Loading...

За време на големото невреме, ветрот искорнал едно огромно дрво високо 12 метри, кое останало падната на земјата. Се разбира, тоа и не е некаква вест, се случува често после силно невреме.Но веста е дека дрвото повторно стои исправено, а стеблото е здраво.
Дрвото високо 12 метри ги збуни жителите на Чидингстонеа во Кент (Велика Британија ), кога некако се вратило во својата нормална позиција откако било паднато на 23 декември минатата година.
Дона Рандал Беукснер која е сопственик на околното земјиште, вели дека дрвото го нашле откорнато по невремето. Дрвото лежело на водената почвата, но од неодамна посетувајќи го истото место, таа открива дека дрвото се враќа во нормална позиција.

Се верува дека силата на бурата проследена со силни ветрови го исправиле дрвото тешко неколку тони.
„Корените на дрвјата биле искоренети, но по првата бура на февруари дрвото е исправено. Се чини чудно, но тоа е вистина. Дрвото беше во мојата земја, но тоа падна на земјиштето на соседите. Ние не направиме ништо, иако соседите сакаа да го сечат. Но, по втората бура, тие ми испратија порака да одам да го видам дрвото. Мислев дека го исекле, но тоа беше исправено без напори. Тие ми рекоа дека не го допреле, а нема ниту една трага дека дрвото е кренато со помош на машини. Чудно е, единствено објаснување што го имаме е дека веројатно е во прашање мал тајфун.“Но веста е дека дрвото повторно стои исправено, а стеблото е здраво.
Дрвото високо 12 метри ги збуни жителите на Чидингстонеа во Кент (Вели

loading...
Loading...