ФОТО: Интерпол доби нов шеф

Заменик-началникот на германската федерална криминална полиција Јурген Шток, вчера беше избран за шеф на меѓународната полициска служба Интерпол.Германецот беше избран на функцијата едногласно од страна на Генералното собрание на меѓународната полициска служба на заседание во Монако.
Шток изјави дека Интерпол е клучен играч во денешниот свет, каде што предизвиците – од геополитички конфликти до здравствени ризици и компјутерски криминал – „не можат да бидат надминати само од националните држави“.Германецот беше избран на функцијата едногласно од страна на Генералното собрание на меѓународната полициска служба на заседание во Монако.

Пронајдете не на следниве мрежи: