Фото: Изгледот на Собранието во минатото

Loading...

Малкумина се оние кои го памтат стариот изглед на зградата на Собранието од пред Втора Светска војна и по неа. 
Зградата на Собранието отсекогаш била впечатлива градба во центарот на главниот град. Овој објект меѓу двете светски војни претставувал Банска палата. 
Постарите жители ја памтат оваа зграда во ваков амбиент, а за оние кои не биле сеуште родени во тој период, им ја прикажуваме оваа стара фотографија од зградата на денешното Собрание.
Со тек на време на оваа зграда и се направени неколку во внатрешноста, како и во надворешноста, за денес да изгледа сосема поинаку од својот првичен изглед.  
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.
Малкумина се оние кои го памтат стариот изглед на зградата на Собранието од пред Втора Светска војна и по неа. 

loading...