Фото: Изјавите на Тамара Чаусидис предизвикаа голем револт кај македонските граѓани на социјалните мрежи

Loading...

Откако се појави во хрватскиот медиум „Данас“ и говореше за своите гледишта кон проектот „Скопје 2014“ во негативна смисла, македонската новинарка Тамара чаусидис предизвика голем ревот кај граѓаните на социјалните мрежи.Според Тамара Чаусидис проектот „Скопје 2014“ е материјализирана психијатриска дијагноза.
„За мене, “Скопје 2014” е материјализирана психијатриска дијагноза. Но дијагнозата доаѓа на крајот на болеста, а болеста е она што треба да се третираат или толкува“, вели Тамара Чаусидис во воведниот дел на интервјуто.
Ваквите изјави на Чаусидис наидоа на голем револт гнев кај граѓаните на социјалните мрежи и беа оценети антимакедонски и антидржавни, кои имаат цел да се одработи за туѓу интереси.
„Предавник, грчки платеник, изрод. Ми пречи што оваа власт и Влада се меки со овие гадови. Демократијата не значи уривање на сопствената држава“, напиша познатиот новинар Миленко Неделковски на својот профил, што беше причина да добие поддршка од многубројни граѓани кои се надоврзаа на критиките кон Чаусидис.
„Воопшто не треба да се коментира за новинаркава. Секој паметен човек може да сфати дека тој што плука по својот народ и својата држава, тој не чини ни за себе ни за околината, а за верување па ич не е“, стои во еден од коментарите.

„Тамара Чаусидис е среќно мажена за Грк и таа ќе дава вистинска слика за Македонија…Од каде таа е компетентна да одговори на сите прашања, од рахитектура, уметност, економија, надворешна политика, социјала, историја, па дури и медицина“…, коментира друг корисник на социјалните мрежи.

„Личност со грчко презиме нека си коментира во Грција, нека ја остави Македонија да се развива слободно…“

Преку целото интевју на оваа наша новинарка се дава впечаток дека се она што се инвестира од страна на Владата за подобра иднина на македонскиот народ е безвредно за одредени индивидуи кои плукаат по новите закони, решенија, инвестиции, само затоа што додека биле на власт не успеале да го реализираат се она што го реализира моменталната владеачка партија.
Покрај тоа во интервјуто е претставено видеото за „Вистината за „Скопје 2014““, чии автор е опозициската СДСМ, која ги употребува сите свои оружја да манипулира со јавноста и да даде лажна слика за државата.Според Тамара Чаусидис проектот „Скопје 2014“ е материјализирана психијатриска дијагноза.
„За мене, “Скопје 2014” е матер

loading...
Loading...