Фото-Ја „ограбиле“ Французинката: Таксист и наплатил 65 евра од аеродромот до центарот на градот!

Во „Беотакси“ Белград) од каде што е издадена  лажна сметка, се правдаат дека сметката неправилно е напишана односно дека нема почетна и крајна точка но и дека нема број на возилото и името на возачот.Дека таксистите знаат понекогаш да „заработат“ така што не го вклучуваат таксиметарот, знаат сите, но еден таксист во Белград навистина претерал.
Судејќи според информациите кои ги објави еден корисник на Твитер, возач на „Беотакси“  им наплатил на гостите од Франција неверјатни 65 евра за возење од аеродром до хотелот „Палас“.
Нормалната цена би изнесувала помеѓу 1.700 и 1.800 динари, одноно нешто повеќе од 15 евра.
Во „Беотакси“ од каде што е издадена  лажна сметка, се правдаат дека сметката неправилно е напишана односно дека нема почетна и крајна точка но и дека нема број на возилото и името на возачот.
Тие наведуваат дека клиентите може да добијат сметка од „Беотакси“ и доколу се возат со друг такси превозник.
-Сметка е без печат и нема идентификација дека е возило на „Беотакси“. Таа сметка може да ја скенира секој. Проблемот со такси возилата траат 30, 40 години и тоа би требало да се реши- велат од здружението.
 Дека таксистите знаат понекогаш да „заработат“ така што не го вклучуваат таксиметарот, знаат сите, но еден таксист во Белград навистина

Пронајдете не на следниве мрежи: