Фото: Каде Охридското езеро е најдлабоко?!

На картава мојш да видиш каде е во Охридското Езеро најдлабоко.. На картава мојш да видиш каде е во Охридското Езеро најдлабоко.. Помеѓу Пештани и Трпејца е “дупката„ длабока 288метри…
Најплитко е помеѓу Охрид и Струга и помеѓу Свети Наум и Поградец..
Интересно е да видиш дека кај Градиште одма почвит длабокото…
Извор: Ohrigjani.mkНа картава мојш да видиш каде е во Охридското Езеро најдлабоко.. Помеѓу Пештани и Трпејца е “дупката„ длаб

Пронајдете не на следниве мрежи: