Фото: Како изгледаат поплавите на Балканот од вселената

Американската агенција NASA на својот сајт објави снимка од потопените подрачја на Србија, Босна и Херцеговина и Хрватска, снимени со сателитот Аква на 19 мај.На тие снимки јасно се гледаат поплавените подрачја, кои со својата црна боја се истакнуваат во однос на вегетацијата, прикажана со зелена боја, и земјата прикажана со кафеава боја.
На подрачјето на Балканот во текот на само 3 дена падна количин на дожд, еднаква на тромесечен просек, што доведе до разорни поплави и губиток на повеќе од десетици човечки животи!На тие снимки јасно се гледаат поплавените подрачја, кои со својата црна боја се истакнуваат во однос на вегетацијата, прикажана со зелена боја, и

Пронајдете не на следниве мрежи: