Фото: Како изгледаат сметките од банкомат на сиромашен, а како на богат човек

Loading...

Оваа фотографија предизвика големо внимание на социјалните мрежи. Се работи за две потврди од еден ист банкомат.
На банкоматот на JP Morgan Chase во Њујорк некој подигнал 300 долари од својата сметка на која имал повеќе од милион долари, пишува Економки.мк
Веднаш по него некој се обидел да подигне 100 долари од својата сметка, но банкоматот му „соопштил“ дека нема доволно пари за трансакцијата.
Погледнете ја фотографијата:

 

Не е вест дека во Големото јаболко живеат и богати и сиромашни, но Business Insider наведува дека екстремната нееднаквост е рецепт за катастрофа. Се работи за две потврди од еден ист банкомат.
На банкоматот на JP Morgan Chase во Њујорк некој подигнал 300 долари од својата сметка

loading...
Loading...