Фото: Како изгледала планината Водно во 1920, а како денес?

Дали некогаш би препознале дека ова е планината Водно? Не се ни сомневавме во одговорот! Ова е Водно во далечната 1920 година, а Скопје денес се протега токму во подножјето на оваа пуста долина.На следната слика од истата година Водно е сликано од Еврејското маало.

Денес, Водно изгледа сосема поинаку, а делот кој во 1920 беше пусто денес се протега Скопје, кој израснува во една голема и светска метропола.

Голема разлика, зарем не? :)На следната слика од истата година Водно е сликано од Еврејското маало.

Пронајдете не на следниве мрежи: