Фото: Како ќе изгледа човековото лице во иднината?

Loading...

За да дојде до денешниот физички изглед, човекот поминал долг пат. Во периодот од пред 800 000 и 200 000 години брзите промени на климата на земјава доведоа до трипати поглем мозок и череп кај луѓето, со што се сплесна лицето.
Како може да се променат физичките карактеристики на луѓето во иднина? Артистот и истражувач Николај Лам во соработка со компјутерски генетичар истражуваше и илустрираше како би можеле да изгледаме за 20 000, 60 000 и 100 000 години во иднина.
Вообичаениот изглед:

 
Се очекува за 20 000 години луѓето да имаат поголеми глави, со изразено чело. 

А пак за 60 000 години луѓето ќе имаат уште поголеми глави, поголеми очи и пигментирана кожа.

 
За 100 000 години главата и очите ќе бидат огромни.

Извор/фото: fakulteti.mkЗа да дојде до денешниот физички изглед, човекот поминал долг пат. Во периодот од пред 800 000 и 200 000 години брзите

loading...
Loading...