Фото: Капачите воодушевени- На плажа во Сплит се појавила морска крава

Капачите на плажата Јадран во Сплит денес беа сведоци на фантастична глетка- морска крава.
Многумина од нив за прв пат го виделе ова животно, а некои од нив веројатно не ни слушнале дека постои.
Морската крава е цицач, а главно живее во плитките води. За луѓето е целосно безопасна со оглед на тоа дека се храни со водени треви и алги, а живее до 60 години.

 Капачите на плажата Јадран во Сплит денес беа сведоци на фантастична глетка- морска крава.

Пронајдете не на следниве мрежи: