Фото: Класичен удар против македонската историја: Осквернавен споменикот на Васил Чакаларов во Скопје

Loading...

Ѕверско дело во центарот на Скопје. Вандали го осквернавиле споменикот на Васил Чакаларов, поставен на кружниот тек кај Католичката Црква.Како што може да се види на фотографиите кои ги испратија наши читатели споменикот и скоро половина испрскан со бела боја што докажува дека некој намерно сакал да го уништи она што е македонска гордост, да го уништи споменикот на еден од најголемите македонски револуционери кои се бореле и го дале својот живот за слободата на Македонија.

Покрај ова во нашата редакција стигнаа и фотографии од испрскан билборд на кој се пишува против лидерот на опозицијата Зоран Заев и кој исто така е испрскан, но овој пат со црна боја.
Не ни сакаме да помислиме дека е возможно активисти на одредена политичка партија која се декларира како Македонска да направат вакво нешто и да ги поврземе овие два настани иако постои огромна поврзаност помеѓу нив.

Како и да е, тажно е кога некој се иживува и ја празни својата нервоза врз нешто свето за македонскиот народ, врз споменик на човек кој го дал својот живот за слободна и независна Македонија.Како што може да се види на фотографиите кои ги испратија наши читатели споменикот и скоро половина испрскан со бела боја што докажува дека некој н

loading...
Loading...