Фото: Кои дневни активности го продолжуваат, а кои го скратуваат вашиот животен век?

Еве кои работи ни го продолжуваат а кои ни го скратуваат животниот век.На сликата е прикажан нашиот живот во минути, односно таа покажува кои се петте дневни активности кои ни го продолжуваат и скратуваат животот.
Она што во најголема мера ни го продолжува животот, дури 2 часа, се изедените пет или повеќе порции на овошје и зеленчук. Доколку она што во најголема мера го скратува нашиот животен век за дури 5 часа, е една цела испушена кутија цигари дневно.
Погледнете ги останатите дневни активности кои треба/не треба, да се практикуваат!
На сликата е прикажан нашиот живот во минути, односно таа покажува кои се петте дневни активности кои ни го продолжува

Пронајдете не на следниве мрежи: