Фото: Колку вреди секој дел од човековото тело на црниот пазар?

Loading...

Сте се запрашале ли колкава вредност можат да достигнат деловите и органите од вашето тело на црниот пазар?
 Сте се запрашале ли колкава вредност можат да достигнат деловите и органите од вашето тело на црниот пазар?
Америчката организација за медицинска трансплантација создаде бизарен ценовник за тоа. Некои делови се шокантно евтини! Што би сакале да си купите, ново рамо или нов „iPad“? И двете чинат 500 долари.
Други органи чинат многу повеќе. Така на пример, еден бубрег чини 262.000 долари во САД, а во други држави цената му е пониска.
Еве ја комплетната листа:
1. Пар очни јаболка: 1.525 долари
2. Череп: 607 долари
3. Череп со заби: 1.200 долари
4. Рамо: 500 долари
Останатиот дел од листата погледнете го на mkd-news.comСте се запрашале ли колкава вредност можат да достигнат деловите и органите од вашето тело на црниот пазар?
Америчката организација за меди

loading...
Loading...