ФОТО: Комитите од Овче Поле тргнаа кон Крушево

Loading...

Пред поголем број на граѓани во селото Немањици се одржа традиционалното свечено претставување на Овчеполските Илинденци кои како коњаници ќе патуваат за Крушево.Пред многубројните граѓани и градоначалникот Зоран Тасев, во убава атмосфера и пригодна културно уметничка програма  илинденците дадоа свечена заклетва, по што се одржа и свечена литургија во црковниот храм Света Богородица.

Пред многубројните граѓани и градоначалникот Зоран Тасев, во убава атмосфера и пригодна културно уметничка програма  илинденците дадоа свечена

loading...