Фото: Комшијата во Македонија знае „најдобро“!

Loading...

Познато е дека во нашата мила Македонија, секој се грижи за секого, и му води сметка за се и сешто. Ова особено се однесува на комшилукот во зградата или маалото во кое живееме, каде секогаш има „неколку“, (ако не и сите) дежурни душегрижници за тоа кој кога дошол, со кого дошол, што правел, како правел, дали правел и сл. Сигурни сме дека позната ви е и фразата кога вашата мајка или татко ќе ви кажат како комшиката до вас ве „осетила“ дека некаде околу 6:57 (одприлика?) сте се прибрале од град, и притоа сте биле многу гласни, па и не сте биле сами…
Дефинитивно Македонија има најмногу „сеирџии“ по глава на жител!

Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Познато е дека во нашата мила Македонија, секој се грижи за секого, и му води сметка за се и сешто. Ова особено се одн

loading...