Фото: Ловци од Мисисипи фатиле неверојатно голем алигатор

Loading...

Откако поминаа само три дена од започнувањето на сезоната на ловците на алигатори во Мисисипи, Америка, група на храбри и искусни ловци се пофали со фаќање на неверојатниот голем алигатор кој некогаш бил уловен. Дивиот свет во оваа американска држава се покажа доста „плоден“, па оваа група на ловци може да се пофали дека фати алигатор тежок рекордни 727 килограми и долг околку 13.5 метри. 
„Претходната рекоордна тежина на еден уловен алигатор беше 697.5 килоограми“, соопшти координаторот на програмата во Мисисипи од Одделот за диви животни, рибарство и паркови. 
„Ние го бркавме цели два часа, за на крај да стигнеме до него“; изјави Брокман еден од храбрите ловци на овој неверојатн голем алигатор. 
„Го забележавме алигаторот некаде околу 4 часот по полноќ и чекавме до 6Ч30 за да дојдат уште 3-4 момци-искусни ловци и да ни помогнат во ловот. Во ловот беа приклучени шест ловци кои уште не можат да веруваат дека фатиле толку голем алигатор кој го сруши претходниот рекорд“, изјави еден од ловците. 

„Ни требаше околу четири часа да го кренеме и сместиме во бродот. Тој е неверјатно тежок дури и за нас шест“, додаде друг ловец на алигаторот. 

Ловците на алигатори во Мисисипи раскажуваат дека не е лесно да се дојде до овие суштества бидејќи се доста вешти во своето криење, а и се неверојатно брзи. Многу од нив знаат да бидат опасни, бидејќи додега има доста пријавени случаи на ловци нападнати од алигатори. 
На прашањето што ќе прават овие ловци со својот улов, тие одговориле дека дефинитивно ќе се почастат со јадење на месото на алигаторот, бидејќи тоа е едно од највкусните. 
Дивиот свет во оваа американска држава се покажа доста „плоден“, па оваа група на ловци може да се пофали дека фати алигатор тежок реко

loading...
Loading...