Фото: Мала коала тагува по срушениот дом

Фотографија која ќе ве разнежни. Мала коала тагува по својата шума од еукалиптус, која е исечена поради градежен проект.
Оваа фотографија го обиколи светот.
„Коалите се преместени од својот животен простор поради експлотација на теренот. Преселените коали имаат обичај да се вратат на старото место. Вообичаено доживуваат шок кога нема да можат да ги најдат своите дрва.“- вели директорката за заштита на дивите животни.
Коалата е пронајдена со повреди на окото, работниците ја пренеле кај ветеринар.
Имено, коалите се врста која е во изумирање во Австралија, а нивниот број е намален во последните 1 5 години за 90%.
Фотографија која ќе ве разнежни. Мала коала тагува по својата шума од еукалиптус, која е исечена поради градежен проек

Пронајдете не на следниве мрежи: