ФОТО: Моќниот изглед на супер лимузината на Путин!

Loading...

Ви го претставуваме Кортеж, прототип на лимузината која му е наменета на рускиот претседател Владимир Путин.На новинарите им беше овозможено да ја видат само прелиминарната верзија на оваа лимузина од идинината. Фотографирањето на автомобилот беше забрането и мораа да ги предадат сите електронски апарати на влезот од фабриката во Москва.
Соопштено е само дека претставената верзија ќе претрпи минимални измени, како и дека ќе се појават неколку примероци за продажба и пошироко. Путин појасни сака автомобил кој ќе ги задоволи неговите високи стандарди за безбедност.

Сите идеи се засновани врз моделите на автомобили од ерата на Брежнев, како и од странските марки, како што се: ролс ројс, мерцедес, ауди – изјави Максим Нагајцев, директор на компанијата FSUE.
Проектот Кортеж е покренат уште од 2012 година, кога по барање на Путин беше покренато проектирање на нова руска лимузина.
Во изработката на автомобилот ќе бидат вклучени и некои американски компании, кои имаат развиено 3D платформи за новиот модел, но и делови од моторот, шасии, менувач…
На новинарите им беше овозможено да ја видат само прелиминарната верзија на оваа лимузина од идинината. Фотографирањето на автомобилот беше забране

loading...
Loading...