Фото: Најбесмислениот семафор во светот

Loading...

Минатиот викенд во еден забавен парк во Кина владееше неопишлива гужва, која ја создаде најлошиот семафор во светот, кој истовремено покажува 14 различни сигнали.

 
 
Инаку градот Чонквинг во Кина е познат по имитациите на познатите градови и градби, а со тоа привлекува голем број туристи.

Меѓутоа една од атракциите поставена на раскрсница кај самаиот забавен парк,  предизвика вистинска конфузија, бидејќи станува збор за крајно бизарен семафор.

Имено семафорот има 14 светлосни сигнали и секој покажува различен правец и тоа во исто време, односно не можеш за сватиш за кога е црвено, за кого зелено. Семафорот е поставен во мај минатата година и оттогаш ги збунува не само туристите, туку и локалното население, а еден  од сообраќајците ги советувал возачите сосема да го игнорираат семафорот.
“Овој семафор служи само за украс и без него раскрсницата изгледаше празно. Ноќе светлата од семафорот изгледаат убаво, но возачите треба само да го игнорираат“, изјавил локален сообраќаец.

Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Минатиот викенд во еден забавен парк во Кина владееше неопишлива гужва, која ја создаде најлошиот семафор во светот, к

loading...