ФОТО: Обожавателите се љути бидејќи едвај можат да го препознаат – Тоа е Тоше?

Loading...

Јовановски иако знае дека пејачот постјано се смееше и секогаш беше позитивен, но сепак сакал да направи сериозна скулптура. Не сакаше да направи разиграна статуа за да не изгледа чудно.Не ме изненадуваат негативните реакции бидејќи знаевдека ќе биде така. Колегите ја пофалија мојата статуа за Тоше Проески, а обожавателите реагираа емотивно, вели Јовановски(50), автор на двометарската статуа.
Но верните обожаватели на починатиот пејач се љутат бидејќи сметаат дека скулптурата не личи на Тоше.

– Не го срамете ликот и делото на Тоше, – се само некои од коментарите на форумите на интернет.

Авторот не е изненаден од критиките. Тој вели дека е свесен за тоа дека Тоше постојано се смееше и беше позитивен лик, но сепак сакал да направи сериозна скулптура. Не сакаше да направи разиграна статуа за да не изгледа чудно. Статуата тој ја  има работено со десетици слики од пејачот , кој неколку  неколку недели го проучувал.  Тој е единствениот македонски скулптор кој се пријавил за учество на тендерот за изработка на статуата за Тоше.. – Никој од моите колеги не се осмелија . Тие ми рекоа дека сум прифатил работа на ѓаволот , бидејќи, што и да направам, секогаш ќе постојат оние на кои нема да им се допадне – вели тој.

Обожабателите ја расплакале авторката на статуата на Курт Кобејн Ни статуата на Курт Кобејн во Абердин не ги воодушеви навивачите. Randi Hubbard, пејачот го направила како расплакан Исус, а поради лошите критика на крајот таа се расплака.
Не ме изненадуваат негативните реакции бидејќи знаевдека ќе биде така. Колегите ја пофалија мојата статуа за Тоше Проески, а обожавателите реагираа

loading...
Loading...