Фото: Огромни гужви на граничниот премин Богородица

Граничниот премин Богородица кој води до нашиот јужен сосед е преполн со автомобили кои сакаат да излезат од државата и да се одморат за 1-ви мај, Меѓународниот ден на трудот. 
Грците намерно го отежнуваат преминувањето на границата и предизвикуваат дополнителни нервози кај граѓаните. Илјадници Македонци се заглавени помеѓу премините и се надеваат дека ситуацијата набрзо ќе се реши за и тие да може да уживаат во овој прекрасен ден. 

 
 

 Граничниот премин Богородица кој води до нашиот јужен сосед е преполн со автомобили кои сакаат да излезат од државата

Пронајдете не на следниве мрежи: