Фото: Она што тие откриле како се движи во океанот изгледа ПОВЕЌЕ ОД МОРНИЧАВО

При посета на океан, никогаш не знаете што може да демне во неговите длабочини. Овие слики се преземени од страната на фотографот Флоријан Шулц во Маха Калифорнија Сур, Мексико.Гледајќи надолу од вашиот мирен брод, замислете одеднаш да го видите ова.
Тоа е глетката на миграција во епски размери. Миграција на величествени златни риби.

Два пати годишно, овие прекрасни животни мигрираат во Мексиканскиот Залив во потоплите води.

Тие се движат во огромни групи со по околу 10.000 индивидуи, пополнувајќи ја  површината на морето со сите видови нијанси на златна боја.

 

Но, и покрај својот убав изглед, тие се уште се вооружени со отровни материја, која може да биде опасна и смртоносна за луѓето.

Но, не грижете се, тие само напаѓаат, кога се чувствуваат заробено.

Па се уште можете да  нуркате со нив ако сте внимателни.

Па, кога ќе заминете на вакво патување?

За жал, нивниот број е во опаѓање  изминативе години.Гледајќи надолу од вашиот мирен брод, замислете одеднаш да го видите ова.
Тоа е глетката на миграција во епски размери. Миграција на величе

Пронајдете не на следниве мрежи: