Фото: Откриен е нов вид на ајкула што оди!

Loading...

Во источна Индонезија е откриен нов вид на ајкула што оди. Станува збор за бело-кафена ајкула која се движи по морското дно со помош на пераи.Инаку, ова животно е откриено во близина на островот Халмехра, а во Индонезија веруваат дека ова откритие ќе привлече многу туристи од целиот свет.
Интересно е тоа што оваа ајкула што оди е најслаб примерок од својот вид. Таа е долга се на се 80 сантиметри, а научниците велат дека не е опасна за луѓето.
Погледнете како изгледа овој вид на ајкула на видеото во прилог.Инаку, ова животно е откриено во близина на островот Халмехра, а во Индонезија веруваат дека ова откритие ќе привлече многу туристи од целиот свет.

loading...
Loading...