Фото: Откриваме: Крадците користат посебни шифри со кои ги обележуваат богатите куќи- жртви

Loading...

Крадците користат посебни шифрирани ознаки напишани со креда кои ги оставаат на зградите или куќите кои во „речникот“ на крадците имаат посебно значење.Крадците во Англија почнале да се служат со нов начин на меѓусебна комуникација за да ги типуваат идните жртви.
Имено, тие користат посебни шифрирани ознаки напишани со креда кои ги оставаат на зградите или куќите кои во „речникот“ на крадците имаат посебно значење. Овие ознаки потсетуваат на најобични детски цртежи.
Така, на пример, крадците ги обележуваат куќите чии сопственици се богати или пак оние во кои нема ништо вредно што да се украде.Крадците во Англија почнале да се служат со нов начин на меѓусебна комуникација за да ги типуваат идните жртви.
Имено, тие користат посебни

loading...
Loading...