ФОТО: Ова е палатата на Владимир Путин која чини повеќе од една милијарда долари

Loading...

Бившиот соработник на Путин – Колешников, не запира тука туку тврди дека оваа палата е изградена со пари од „корупција, подмитување и кражби.“Рускиот претседател успива тигри, мази леопарди во кафез, но очигледно знае да ужива и во луксузот на својот имот на брегот на Црното море, на кој има раскошна вила чија што вредност се проценува на повеќе од една милијарда долари!
Имено, Колешников во 2010 година ја изрази својата загриженост поради корупцијата кај тогашниот претседател Дмитриј Медведев, бидејќи медиумите објавиле копија од договор за изградба на вилата кој бил потпишан од страна на тогашниот шеф на управата – Владимир Кожин.

 
Поради сомнежот од валидноста на ваквиот договор, Колешников тврди дека се направени огромни превиди во истоимениот договор. Луксузната вила од 740 квадратни метри е изградена на имот од 74 хектари, во чии рамки се наоѓа хелиодром, летен амфитеатар и разни други работи.

Рускиот претседател успива тигри, мази леопарди во кафез, но очигледно знае да ужива и во луксузот на својот имот на брегот на Црното море, на кој

loading...
Loading...