Фото: Овој човек има големо срце: Прави колички за сиромашни кучиња инвалиди

Loading...

Кога неговото куче стана инвалид, еден Белограѓанец му направил инвалидска количка бидејќи не можел да купи. Со текот на времето, тие станаа популарни, а сега ги прави и за домашните миленици ширум стара Југославија. Драган Димитријевиќ (59), машински инженер и програмер, е еден од ретките, можеби единствен во регионот, кој прави инвалидски колички за кучињата инвалиди, наменети за оние со плитки џебови, но големи срца. Количките ги користат претежно кучиња кои немаат педигре, но имаат некој кој ги сака.

Драган на ова хоби-работа, како што тој го нарекува, го натерала маката. Неговото галениче, како последици од сообраќајна несреќа останало парализирано. Драган издвоил пари за операција, но подоцна немал пари и за количка.

Количките се направени од пластични цевки произведени во САД кои се поврзани со посебно лепило поради едноставноста на рачно изработениот производ и преработка. Драган Димитријевиќ (59), машински инженер и програмер, е еден од ретките, можеби единствен во регионот, кој прави инвалидски колички за кучињата и

loading...
Loading...