ФОТО: Овој црногорски џин има најголем обем на рацете во Европа!

Loading...

Овој обем на рацете што јас го имам, го немаат ни американските професионалци. Арнолд Шварценегер има 55 центиметри, но тој спаѓа во категоријата на луѓе што користат стероиди.Светозар Никочевиќ, кој е познат и по прекарот Кика, живее во населбата Забјело, во Подгорица и е познат како сопственик на теретаната од таа населба. Но, многумина го знаат и како човекот чиј обем на рацете изнесува 55 центиметри.
Обемот на моите раце е 55 центиметри, тоа е бицепс и трицепс. Овој обем го немаат ни американските професионалци. Арнолд Шварценегер има 55 центиметри, но тој користи стероиди. Обемот на моите раце може да биде и 58 центиметри, но само за време на тренингот – тврди Никочевиќ, кој првпат влегол во теретана кога имал 29 години.

Инаку, тој претходно се занимавал со играње фудбал. Но, неговата кариера како фудбалер се завршила кога добил убод од нож при една тепачка, со што му се искршило осмото ребро. Процесот на рехабилитација траел долго, но Никочевиќ знаел дека со фудбалот е завршено.
Тој сега има 59 години, а очекува дека наредната година ќе биде во најдобра форма.
Природно се развив, без никакви препарати. Луѓето не ми веруваа дека јас тоа сум јас…тие мислеа дека сум бил во затвор. Не би можел да си го замислам мојот живот без тренинг и мислам дека би умрел доколку би престанал да тренирам. Мислам дека најдобро ќе изгледам кога ќе имам 60 години, сега имам 59 и тренирам само еднаш дневно – раскажува овој миленик на граѓаните на Подгорица со кој сите сакаат да се фотографираат.
Светозар Никочевиќ, кој е познат и по прекарот Кика, живее во населбата Забјело, во Подгорица и е познат како сопственик на теретаната од таа насел

loading...
Loading...