ФОТО: Последната радост на удавениот Илан била фудбалска топка

Loading...

Турските медиуми го потврдија идентитетот на детенцето кое се удави во Сирија, а чија смрт и фотографија од неговото мртво тело го потресе светот.Детенцето се вика Илан Курди и имаше само три години. Потекнува од градот Кобане. Изворите пренесоа дека и неговиот петгодишен брат исто така се удавил и дека заедно биле на бродот.
Меѓутоа, изворите наведуваат дека нивните родители се живи. Животот на малечкиот Илан завршил на брегот на Средоземното Море.
Светот го обедини трагедијата на малечкиот Илан и луѓето се прашуваат до кога невини луѓе ќе страдаат поради нечии политички цели.
Неговиот татко врескал додека гледал како тој и неговиот брат се лизгаат од неговите раце во водите на Средоземното Море. (ЛИНК)Детенцето се вика Илан Курди и имаше само три години. Потекнува од градот Кобане. Изворите пренесоа дека и неговиот петгодишен брат исто така се уд

loading...
Loading...