Фото: Се откажа од 10.000 долари, но стана пример за светот!

Оваа фотографија која ги преплави социјалните мрежи е пример дека се уште постои човечност на светот.Имено, оваа атлетичарка која беше блиску до целта и до наградата од 10.000 долари, ја загуби трката, но покажа дека е навистина голем човек.
Таа подзастана на сред трката и на еден хендикепиран атлетичар му даде вода.
Можеби таа  остана втора на целта, но со овој потег стана позната ширум светот и пример за хуманост и човечка добрина.Имено, оваа атлетичарка која беше блиску до целта и до наградата од 10.000 долари, ја загуби трката, но покажа дека е

Пронајдете не на следниве мрежи: