ФОТО: Си ја истетовирал картата на светот и ги обележал местата кои ги посетил

Loading...

Бил Пасман, 59 годишниот адвокат од Лујзијана, САД, ги посетил повеќе од половина земји во светот, па решил тоа да го овековечи со тоа што на својот грб си ја истетовирал картата на светот и на неа ги обележал земјите кои ги посетил.Неговата турнеа низ светот започнала кога тој имал 51 година, а првата земја која ја посетил била Танзанија. Во 2010 година тој ја напуштил својата работа и решил целосно да се посвети на патувањата. Тогаш тој решил да започне да ги обележува посетените земји на својот грб.

Во Гватемала тој си ја нацртал картата на светот, а кога се вратил во Лујзијана продолжил да ги пополнува посетените земји.
Пасман до сега посетил повеќе од 60 земји, а не планира да прекине со патувањата се додека не го обои целиот грб.Неговата турнеа низ светот започнала кога тој имал 51 година, а првата земја која ја посетил била Танзанија. Во 2010 година тој ја напуштил својата

loading...
Loading...