Фото: Симона Станковска е новата Мис Македонија

Loading...

Осумнаесет годишната Симона Станковска од Скопје е новата Мис Македонија. Таа доби најмногу гласови од жири комисијата на овогодинешниот избор на Мис на Македонија 2013 што се одржа во Дојран.Младата Симона ќе ја претставува нашата земја на „Мис Глоуб“. 
За прва придружничка беше прогласена 20-годишната Христина Тончевска од Пробиштип, а за втора придружничка беше избрана Кристина Димитријевска (17) од Тетово.
На изборот учествуваа вкупно 14 финалистки.

Факултетот за туризам и менаџмент на сите 14 девојки им додели стипендии во вредност од по 6 000 евра, како и патување на првите три девојки.

Музички гости на изборот беа Дарко Илиевски, Елвир Мекиќ и Зои Блаж, а водител на големото финале беше Светлана Црнокрак.Младата Симона ќе ја претставува нашата земја на „Мис Глоуб“. 
З

loading...
Loading...