Фото: Слушала необични звуци од таванот, погледнете какво изненадување ја дочекало…

Фрида Туркменили (66) од Њујорк со денови слушала необични звуци што доаѓале од таванот на нејзината спална соба.Таа го пријавила случајот кај домарот и наскоро дошла до неверојатно откритие.
Бидејќи Фрида се пожалила дека во текот на минатата седмица забележала неколку пчели во станот, а не знаела од каде дошле, домарот пратил експерти за пчели на нејзината адреса.
Се докажало дека не погрешил. Кога пчеларот откинал парче од плафонот на нејзината соба, се открила морничавата глетка.

 

„ Она што го водов изгледаше како ќебе сочинето од пчели. Претрпев четири убоди“, раскажува таа.

Експертот за пчели Ентони Планкис, кој што бил повикан повеќе пати за интервенции, проценил дека во ројот има дури 40.000 пчели.

 

Тој внимателно ги отстранил сите инсекти и ги префрлил на имотот на својот пријател што исто така се занимава со пчеларство.
Иако доживеала непријатност, Фрида вели дека нема ништо против пчелите.
„ Кон нив гаам големо почитување“, додава таа.
Таа го пријавила случајот кај домарот и наскоро дошла до неверојатно откритие.
Бидејќи Фрида се пожалила дека во текот на минатата седмица

Пронајдете не на следниве мрежи: