Фото: Со само 2000 жители Вевчани доби регистерски таблички

Loading...

По улиците низ Македонија, вевчанските возила ќе се препознатливи под новиот назив “VV„. Вевчанци стануваат единствени во светот, додека милиони граѓани на градови како Њујорк и Истанбул возат еднакви таблички називи, вевчанци, со само 2000 жители добиваат свој назив на регистарските таблички.
Денес по улиците низ Западна Македонија, од членовите на нашиот портал, МКД Прес е уловена првата фотографија на автомобил со вевчански регистерски таблици.
 Извор. ohrigani.mkВевчанци стануваат единствени во светот, додека милиони граѓани на градови како Њујорк и Истанбул возат еднакви таблички називи, вевчанци, со само

loading...
Loading...